Qui som?

Les integrants i impulsores de Desbordem des de fa temps hem treballat per una Catalunya en Comú i un Podem confluents i aliats, defensors del canvi social i la ruptura. Formem part de diversos moviments socials i candidatures municipals.

L’estiu i la tardor de 2017 vam defensar un compromís actiu amb l’1 d’Octubre i la mobilització ciutadana de base que va tenir lloc. Ens vam implicar en el suport al referèndum i, després, en el combat contra la repressió.

Durant la campanya de les eleccions del 21 de desembre vam llançar un primer manifest, Desbordem, amb l’objectiu d’estimular el vot rupturista i desobedient per Catalunya en Comú.

L’abril d’enguany vam participar a l’assemblea general de Catalunya en Comú, fent aportacions i esmenes als documents allà discutits, amb la voluntat de construir una organització horitzontal, participativa, assembleària i de forta identitat municipalista.

Volem visibilitzar una iniciativa inconformista serveixi per mobilitzar les veus desobedients i rupturistes dins de Catalunya en Comú. Un força política amb vocació majoritària com la nostra ha de ser necessàriament plural, tal i com ho és la nostra pròpia base social i electoral.

En un moment políticament complex és necessari estimular el debat intern al sí de tota l’organització. Volem contribuir, des del respecte amb totes les altres opinions existents, a obrir una discussió estratègica sobre el projecte de Catalunya en Comú i els reptes de la situació política.

Bona part de les inscrites a Catalunya en Comú, i de persones integrants d’experiències locals municipalistes pròximes, fins ara no han participat de les activitats de l’organització. És urgent motivar-les i engrescar-les. Nosaltres esperem ajudar a fer-ho, fent propostes constructives i intentant consolidar una cultura pluralista sana.

Catalunya en Comú no pot acabar sent un partit convencional, sinó que hem de ser fidels a l’esperit del 15M i a la seva impugnació de la política tradicional. Per això ens presentem!

Quin programa?

Volem una Catalunya en Comú amb un programa a l’alçada dels problemes socials i mediambientals del present, com ara la socialització del sistema bancari i dels sectors estratègics de l’economia, com l’energètic, l’auditoria ciutadana del deute i l’impagament del deute il·legítim, la desobediència als tractats neoliberals de la Unió Europea, el repartiment del treball amb l’objectiu de posar la vida al centre, una vida sostenible i digna de ser viscuda.

Hem de treballar per construir una majoria política i social prou àmplia i forta per a posar en peu una República catalana social, feminista, democràtica i ambientalment justa, una República plenament sobirana compatible tant amb un horitzó confederal com independentista, una República on les llibertats i drets civils i polítics siguin reals i garantits, on la diversitat no sigui motiu per posar a la presó a ningú.

Reivindiquem la radicalitat democràtica i la recuperació de la sobirania, en mans del poder financer, per poder decidir-ho tot. Front a una crisi de civilització generalitzada, calen propostes que vagin a l’arrel dels problemes.

Quina organització volem?

Articular una nova majoria rupturista a Catalunya vol dir també posar en peu un instrument polític implantat a la societat i bolcat en l’impuls de les lluites socials. Els i les inscrites de Catalunya en Comú han de formar part activament en les mobilitzacions i contribuir a fer-les més grans. Volem ser un partit activista i compromès.

La nostra ha de ser una força política horitzontal no professionalitzada, participativa i integradora, on el poder emani de les bases i no dels càrrecs públics, que potenciï les realitats locals i el municipalisme, seguint el recent aprovat Decàleg de Municipalisme de Catalunya en Comú.

Defensem construir un veritable partit-moviment present al carrer i que ajudi a l’auto-organització popular. El treball institucional i la mobilització social han de ser complementaris i el primer no ha d’absorbir totes les energies.

Ha arribat l’hora de donar un nou impuls al projecte, des de baix i amb ganes de canviar les coses!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close